Olimpiada Samorządowa
badminton
baseball
gimnastyka sportowa
gry karciane
hokej na lodzie
hokej na trawie
inne
jeździectwo
kolarstwo
koszykówka
lekkoatletyka
modelarstwo
narciarstwo alpejskie
narciarstwo klasyczne
piłka nożna
piłka ręczna
pływanie
siatkówka
skiboby
snowboard
sporty motorowe
sporty walki
strzelectwo
szachy
tenis stołowy
tenis ziemny
łucznictwo
łyżwiarstwo figurowe
15-09-2025
„KRÓL CIESZYŃSKICH WYPIEKÓW” BOHATEREM KONKURSU, POKAZU I WARSZTATÓW!
Zamek Cieszyn zaprasza do udziału w Konkursie Pieczenia Strudla im. Kingi Iwanek-Riess. Towarzyszyć mu będą pokaz pieczenia strudla w wykonaniu rodziny Riess, warsztaty strudlowe oraz koncert kapeli Torka. Wydarzenie, którego bohaterem będzie jeden z najbardziej rozpoznawalnych cieszyńskich wypieków, odbędzie się w niedzielę, 21 września, w Transgranicznym Centrum Informacji Turystycznej w Cieszynie.
Strudel, wywodzący się z kuchni austriackiej, stanie się głównym tematem konkursu, warsztatów i pokazu kulinarnego. Chęć udziału w konkursie należy przesyłać do piątku, 19 września – mailowo (turystyka@zamekcieszyn.pl lub telefonicznie (+48 537 230 993). Konkursowe wypieki można dostarczać do Transgranicznego Centrum Informacji Turystycznej w sobotę, 20 września, w godz. 10:00–19:00, lub w niedzielę, 21 września, w godz. 10:00–12:00. Ogłoszenie wyników nastąpi tego samego dnia o godz. 16:00. Warsztaty strudlowe odbędą się w godz. 12:00-14:00 (zapisy: turystyka@zamekcieszyn.pl, tel. +48 537 230 993), a pokaz pieczenia strudla rodziny Riess i koncert kapeli Torka w godz. 15:00–16:00
Udział we wszystkich wydarzeniach jest bezpłatny. Regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.zamekcieszyn.pl. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu kulinarno-kulturalnym, którego bohaterem będzie tradycyjny strudel, a więc „król cieszyńskich wypieków”.